Uputstvo za poručivanje

Preduslovi za kupovinu licence

  • Posedovanje email naloga
  • Kreiran (registrovan) nalog za aplikaciju za koju se vrši zakup licence

Kako biste mogli da zakupite licencu za korišćenje aplikacije, neophodno je da posedujete korisnički nalog za odabranu aplikaciju, odnosno da se registrujete. Registracija naloga je neophodna kako bi licenca mogla da bude pripojena Vašem korisničkom nalogu.

1. Odabir aplikacije, paketa i perioda

Odabir aplikacije, paketa i perioda vrši se na početnoj stranici sajta za zakup licenci. Početnoj stranici možete pristupiti putem sledećeg linka: početna stranica

Početna stranica je podeljena na četiri segmenta (slika 1):

  • Odabir aplikacije, paketa i perioda (broj 1 na slici ispod)
  • Prikaz odabranih usluga sa informacijom o ceni i popustu (broj 2 na slici ispod)
  • Odabir načina plaćanja
  • Prihvatanje uslova korišćenja i taster za poručivanje

Potrebno je, prvo, da odaberete aplikaciju (software), paket za koji ste se odlučili i vremenski period za koji vršite zakup licence.

Nakon što odaberete aplikaciju, paket i period moći ćete da vidite prikaz odabranih usluga sa informacijama o ceni i popustu (broj 2 na slici ispod).

Kada završite sa odabirom aplikacije, paketa i perioda, potrebno je da odaberete i način plaćanja licence (broj 3 na slici ispod). Plaćanje je moguće izvršiti na tri načina: preko računa (virmanski) na osnovu predračuna, platnom karticom ili uplatom na tekući račun putem opšte uplatnice. Više o načinima plaćanja možete pročitati na sledećem linku: načini plaćanja

Nakon što odaberete način plaćanja potrebno je da prihvatite uslove korišćenja čekiranjem opcije "Prihvatam uslove korišćenja", nakon čega je još potrebno kliknuti na taster "Kupi".

Slika 1

2. Prijava korisničkim nalogom

Nakon što kliknete na taster "Kupi" bićete prebačeni na stranicu za prijavu gde je potrebno da unesete svoje korisničko ime i šifru za aplikaciju za koju vršite zakup licence. Prijava je neophodna kako bi licenca mogla da se veže za Vaš korisnički nalog i kako bi podaci neophodni za završetak plaćanja bili automatski učitani. Ukoliko nemate registrovan nalog potrebno je da kliknete na link "registracija" nakon čega ćete biti prebačeni na stranicu za registraciju. Nakon što kreirate nalog možete se vratiti i nastaviti sa zakupom licence.

Slika 2

Potvrda porudžbine

Nakon što se uspešno prijavite svojim korisničkim imenom i šiifrom, bićete prebačeni na stranicu za potvrdu porudžbine. Na ovoj stranici možete da vidite koji ste način plaćanja odabrali i za koji nalog (email adresu) će biti vezana licenca. Takođe, U tabeli ispod će biti prikazani osnovni podaci neophodni za plaćanja i izdavanje računa. Podaci se automatski povlače na osnovu Vašeg korisničkog naloga, ali imate i mogućnost izmene, ukoliko neki od podataka nisu tačni. Nakon što proverite podatke i utvrdite da su tačni, potrebno je da kliknete na taster "Potvrdi porudžbinu".

Slika 3

U zavisnosti od odaranog načina plaćanja, razlikuje se i nastavak procesa poručivanja.

Ukoliko je odabrano plaćanje karticom, bićete presumereni na stranicu banke, gde možete izvršiti plaćanje svojom platnom karticom. Nakon završenog plaćanja i nakon što stigne potvrda o uspešnom plaćanju, na Vašu email adresu će stići potvrda o uplaćenoj licenci sa svim informacijama neophodnim za primenu licence i korišćenje aplikacije.

Ukoliko je kao način plaćanja odabrano plaćanje virmanom ili uplatnicom, bićete presumereni na stranicu sa informacijom o uspešno završenom procesu poručivanja licence. Na Vašu email adresu koju ste koristili prilikom registracije stići će predračun (za odabrano virmansko plaćanje) ili primer uplatnice (za odabrano plaćanje uplatnicom) kao i neophodne informacije za uspešan završetak procesa plaćanja. Nakon što izvršite uplatu putem virmana ili uplatnice i Vaša uplata bude potvrđena uvidom u izvod banke, na email adresu će Vam stići potvrda o uspešno plaćenoj licenci kao i informacije neophodne za primenu licence i korišćenje aplikacije.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili naiđete na problem u procesu poručivanja licence, možete se obrtatiti našem korisničkom centru putem email adrese: podrska@yuteam.co.rs.